Finom sütemények receptjei

Érdekes és különleges süteményes receptek

Csokidarabos püspökkenyér

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
fél citrom leve és reszelt héja
5 dkg mazsola
húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot
verünk.

A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet
és héjat, valamint a mazsolát.

A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a
lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába
töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után
fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is
átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy
deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 51
Heti: 69
Havi: 469
Össz.: 216 217

Látogatottság növelés
Oldal: Püspökkenyér
Finom sütemények receptjei - © 2008 - 2024 - sutemenyek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »